Kennisproeverij financiële problemen op de werkvloer

11 april 2019 - Kalender

Op 11 juni aanstaande vindt de kennisproeverij plaats. De kennisproeverij vindt plaats in Hoogeveen van 14.00 tot 17.00 uur.

In samenwerking met het Nibud organiseren we een kennisproeverij over medewerkers met financiële problemen. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om kennis en ervaring over dit onderwerp te delen en kunnen deelnemen aan twee van de drie aangeboden workshops.

Workshop 1 – Omgaan met medewerkers met schulden (Hilde Oosten)
Handvatten en praktische tips om als werkgever adequaat om te gaan met werknemers met schulden. Wat kunt u doen en wat mag u doen?

Workshop 2 – Voor één dag arm (Pauline Mulder)
Tijdens deze serious game beleeft u zelf hoe snel een werknemer in de financiele problemen kan komen en welke stress dat veroorzaakt. Rekeningen stapelen zich voor uw neus op, schuldeisers en deurwaarders hijgen in uw nek.

Workshop 3 – Wie zijn de werkende armen? (Ineke Jochemsen)
Aan de hand van begrotingen wordt inzicht gegeven in de inkomsten en uitgaven van huishoudens met een minimuminkomen. Wat gebeurt er wanneer het inkomen stijgt en toeslagen wegvallen? Wie zijn (momenteel) de meest kwetsbare groepen?

Aanmelden
Wij horen graag als u aanwezig zult zijn bij deze proeverij zodat we rekening kunnen houden met het klaarzetten van de ruimte en de catering. Geef u op via: info@platformfinancieleredzaamheid.nl.