Lancering van de Nederlandse Schuldhulproute

4 november 2019 - Algemeen

Koningin Máxima was woensdag 30 oktober 2019 aanwezig bij de lancering van de Nederlandse Schuldhulproute in de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch.

De Schuldhulproute is een publiek-private samenwerking tussen SchuldenlabNL, Geldfit.nl, fiKks, Moedige Dialoog en de Nederlandse Vereniging van Banken.

Vanuit Sociaal Werk Nederland is drie jaar geleden door Jacqueline Beekman en de Rabobank met ‘Moedige Mensen’ de basis gelegd voor de concrete samenwerking tussen publieke en private partijen rond vroegsignaleren, aanpakken en voorkomen van armoede en schulden. De Gemeente Hoogeveen is ook aangesloten bij dit mooie initiatief en pakt dit op vanuit het Platform Financiële Redzaamheid opgericht.www.platformfinancieleredzaamheid.nl

Nederland telt zo’n 1,4 miljoen huishoudens met risicovolle of problematische schulden. Dergelijke schulden brengen hoge maatschappelijke kosten met zich mee en veroorzaken veel persoonlijk leed. De Nederlandse Schuldhulproute moet bijdragen aan het voorkomen van problematische schulden. De route is een landelijke infrastructuur waarin bedrijfsleven, overheid en schuldhulporganisaties samenwerken om mensen schuldenzorgvrij te maken door hen grip te laten krijgen op hun financiële en persoonlijke situatie. Hoe? Bekijk de video.