Stedenestafette Noord-oost Twente: overerving van armoede

9 juli 2018 - Algemeen

‘Opgroeien in armoede betekent een sociaal isolement voor kinderen’. De boodschap van ervaringsdeskundige Eline Schievink is duidelijk: opgroeien in armoede betekent veel meer dan geen geld hebben.

Het zorgt ervoor dat kinderen in een sociaal isolement terecht komen. Want als er geen geld is voor een verjaardagscadeautje zal een kind dat niet snel zeggen maar een smoesje verzinnen. En als je altijd ‘nee’ zegt word je na verloop van tijd niet meer uitgenodigd. Niet op een sport kunnen, nooit mee met uitjes: het is niet goed voor je sociale vaardigheden. Opgroeien in armoede tekent een kind voor het leven, blijkt uit Eline’s indrukwekkende verhaal.

Eline is een van de sprekers tijdens de Stedenestafette in Oldenzaal. Het thema van de dag is ‘overerving van armoede’. In de zaal zitten ruim 300 schuldhulpverleners, ervaringsdeskundigen, vrijwilligers, beleidsmedewerkers en professionals uit allerlei maatschappelijke organisaties. Zeven van deze mensen vertellen over hun ervaringen en ambities met schuldhulpverlening.

Lees hier het volledige verslag.